Ikke uvanlig å selge 300 burgere pr. dag...!
Gatekjøkkenet på Evenes og Kaikanten i Harstad sentrum har hatt en super sommer. De har økt omsetningen og det er ikke uvanlig at de selger over 300 hamburgere på en dag.
Rusten Dilmurat på Evenes og Pål Stian Jakobsen i sentrum sier det var tøft den første tiden av koronanen, men tidlig i sommer løsnet det og folk strømmet til.
Jakobsen mener at medlemskapet i den landsdekkende kjeden Go2 Grill er mye av årsaken.
- Vi ønsket å løfte konseptet fra det tradisjonelle gatekjøkkenet. Menyen ble ny og planen var å oppgradere lokalet, men det ble utsatt på grunn av koronaen. Vi får det trolig ikke til det før rundt nyttår, da det vanligvis er roligere, sier han.
Sommermat og grilling
De ble med i Go2 Grill-kjeden tidligere i år og den nye menyen har fått en pangstart.
- Samtidig beholder vi husmannskosten. Harstadværingen elsker saltkjøtt, og det tar vi ikke fra dem. Så må vi ikke glemme softisen. Hvor mange liter som går i løpet av en dag, vet jeg ikke, men det er mange, smiler han.
Han forteller at norske turista, bobilparkering på kaia, gjestehavna og ny meny har vært en suksessformel.
- Mitt inntrykk er at de norske turistan er flinkere til å bruke lokale spisesteder. Utlendingene har mer med seg og er mer opptatt av å komme seg ut av bykjernen, som fisketurer, sier han.
Han har drevet havnepromenaden siden 2006, og kan ikke huske et større trøkk over en så lang periode.
- Jeg har veldig tro på sentrum, og jeg gleder meg til den nye parken blir ferdig. Barnefamilier vil garantert strømme til denne delen av sentrum og jeg er sikker på at vi kommer til å nyte godt av alt det positive som skjer rundt oss. Jeg tror ikke færre parkeringsplasser i nærheten vil være negativt, sier han.
På Evenes holder Rusten Dilmurat til. Han har drevet i de gamle lokalene til Nav på Nautå i ett år.
- Det var dødt den første tiden av koronaen, men i mai løsnet det, og stadig nye gjester stikker innom. I juli alene økte vi omsetningen med over 15 prosent i forhold til fjoråret.
Han forteller at det til tider har vært ville tilstander, og at det har vært opptil en halvtimes ventetid på telefonbestillinger.
- Vi jobber alt vi kan, men spesielt i helgene har vi slitt med å servere kundene så raskt som vi ønsker. Det har blitt lange dager på staben hans, og derfor har han gjort noen grep på åpningstiden.
- Fra mandag endret vi åpningstidene. Vi åpner senere og holder på litt lenger utover kvelden. Vi har veldig mye arbeidsfolk og de kommer gjerne i sju-åtte-tiden. Da kan vi ikke stenge, og derfor har vi forskjøvet tidspunktet vi låser døren, sier han.
Begge er medlem i Go2 Grill-kjeden som eies av Systemkjøp, Det er en ekspansiv landsdekkende kjede som i dag holder til på 23 steder i Norge, men har planer om å nå femti innen 3-4 år.
Markedssjef Knut Kleivenes i Systemkjøp sier koronaen utsatte alt i seks måneder.
- Vi er veldig spente på hvordan høsten blir. Men for være medlemmer virker det som gjør de gjør det bra. Vi ser at veldig mange har en pen økning i sommer. Det kan virke som de norske turistene har funnet oss over hele landet, sier han.
Han forteller at kjeden har egne signaturretter som man ikke finner andre steder.
- Det er en del av konseptet som gjør at vi blir litt annerledes enn andre. Samtidig står de lokale driverne fritt til å ha egne spesialiteter på menyen.